Nya Arbetartidningen

Ny bok från Oktoberförlaget: Israel Ockupation och apartheid

Av NAT:s redaktion - 2024-05-03 19:01

   


Konflikten i Israel-Palestina började inte med den Hamas-ledda aktionen mot södra Israel den 7 oktober 2023. Den långa förhistorien, som började redan före Israels bildande 1948, har dock inte fått någon stor plats i den nu rådande historieskrivningen. Det handlar om årtionden av markstölder, fördrivning och diskriminering. riktad mot ursprungsbefolkningen i Palestina – en politik av ockupation och apartheid som lett fram till dagens situation. Denna bok vill med olika exempel ge en mer fullständig bild av en av vår tids mest brännande frågor. Gunnar Olofsson är pensionerad läkare som periodvis bott och arbetat i Mellanöstern. Han har varit engagerad i Palestinafrågan i drygt 45 år.


Boken kostar 160 kr, exklusive moms och frakt, och kan beställas från info@oktoberforlaget.se  eller från nätbokhandlarna.


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

 
 
Maria

Maria

Fredag 3 maj 20:04

Hej ja det håller jag med om, landet Palestina fanns innan man lät Israel ta det, Det var ett utlovat land av Gud, ett andligt sådant, det är många turer som varit i detta och i bibeln berättar man om just dessa tider NU, det är ändetider, allt kommer att rasa. /Maria

http://https://gospel.jesuslever.eu

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards